ДУХОВЕНСТВО САРНЕНСЬКО-ПОЛІСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УПЦ ВІТАЄ МИТРОПОЛИТА АНАТОЛІЯ З ДЕРЖАВНОЮ НАГОРОДОЮ

Духовенство Сарненсько-Поліської єпархії Української Православної Церкви вітає керуючого єпархією Високопреосвященнішого Анатолія, Митрополита Сарненського і Поліського з державною нагородою – Орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

Дорогий Владико!

Єпархіальна рада від імені   настоятелів всіх парафій Сарненської єпархії Української Православної Церкви неодноразово зверталася до Губернатора Рівненщини про відзначення Вас Державною нагородою з нагоди Вашого 60-ти річчя. Пройшло два роки, Єпархіальна рада повторно звернулася до Губернатора відзначити Вас Державною нагородою з цьогорічним ювілеєм – 25-ти річчям Вашого служіння в архієрейському сані. Хоч і з запізненням до цих ювілейних дат, але Президент України, прислухавшись до ходатайства голови Рівненської обласної державної адміністрації Муляренка Олексія Віталійовича, 1 грудня 2018 року відзначив Вас Орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

Сьогодні духовенство та віряни Сарненсько-Поліської єпархії Української Православної Церкви вітають Вас з цією високою державною нагородою.

Ми раді і гордимося, що за довгий час мудрого Вами керування Сарненсько-Поліською єпархією, Ви зберегли Православну віру та парафіян святого Полісся. Ви були ініціатором реєстрації та будівництва більше 100 храмів, котрі збудовані нині та освячені Вами.

За 20 років Вашого керування ні одна парафія не перейшла у розкол, що свідчить про Вашу мудрість та вміння вести діалог з духовенством та владними чинами Держави. Ви зберегли чистоту Православної віри у Поліському краю. Навіть вороги Православної Церкви, завдячуючи Вашій мудрості, терпінню та смиренню не зруйнували єдність духовенства, мир та спокій в людях  Поліського краю.

Від імені духовенства, чернецтва та вірян Сарненсько-Поліської єпархії Української Православної Церкви Єпархіальна рада висловлює Вам подяку за Ваші архіпастирські труди та побажання і надалі вірно служити Матері-Церкві, отримувати церковні та державні нагороди. Бажаємо, щоб самою найвищою нагородою від Творця миру для Вас була нагорода – безсмертя Вашої душі.

Просмотров: (458)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *