МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ЗВЕРШИВ БОГОСЛУЖІННЯ З НАГОДИ ДНЯ ПАМ’ЯТІ ап.АНДРІЯ ПЕРВОЗВАННОГО

Сьогодні, коли Свята Православна Церква святкує пам’ять апостола Андрія Первозванного, Високопреосвященнійший Анатолій, митрополит Поліський і Сарненський молитовно об’єднав паству у Свято-Покровському храмі с.Мульчиці, Володимирецького району, Полісся. Владика Анатолій звершив Божественну Літургію на честь св.ап.Андрія Первозванного, частина мощей котрого зберігаються у Храмі.

Його Високопреосвященству співслужили: настоятель храму протоієрей Анатолій Марковець та духовенство Поліської, Волинської та Рівненської єпархій.

Після читання Святого письма Євангелія, Владика Митрополит звернувся до богомольців зі словом проповіді на тему життєвого подвигу св.ап. Андрія Первозванного.

Богослужіння закінчилось настановою архіпастиря до вірян, в котрій було сказано: «Всі ми нині покликані бути послідовниками ап.Андрія Первозванного, як священники так і миряни, адже кожен із нас словом своєї проповіді славить ім’я Господнє та через прийняття Святих Таїнств свідчить про вірність і відданість Христу. Будемо молитися, щоби Господь зберіг нас в нашій православній вірі, котру ми передамо нашим дітям і онукам…». 

По закінченню богослужіння митрополит Анатолій разом із духовенством звершив молебень на честь пам’яті ап.Андрія Первозванного.

Архіпастир висловив подяку настоятелю храму – протоієрею Анатолію Марковцю за пастирське служіння, котре він сумлінно несе у ввіреній йому парафії.

 

Просмотров: (99)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *