МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ЗВЕРШИВ БОГОСЛУЖІННЯ З НАГОДИ ПАМ’ЯТІ прп. САВВИ ОСВЯЩЕННОГО

18 грудня 2019 року Православна Церква молитовно вшановує пам’ять преподобного Савви Освященного, який подвигом молитви та чернечого життя подвизався у VI столітті.

Преподобний Савва являвся засновником відомого монастиря недалеко від Ієрусалиму, котрий нині носить назву «Лавра Савви Освященного» та є упорядником Ієрусалимського Уставу.

З нагоди пам’яті преподобного Савви Освященного, керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Поліський і Сарненський, на запрошення церковної громади, разом з духовенством ввіреної йому Поліської єпархії, звершив Божественну Літургію у Свято-Миколаївському Храмі села Бистричі, Березнівського району Полісся.

Владиці співслужили: секретар Сарненського єпархіального управління архімандрит Феофан (Федюкевич); протоієрей Ігор Коспа – благочинний Березнівського благочиння; протоієрей Віктор Ткач – настоятель Свято-Різдва-Богородичного Храму села Колодязне, Березнівського району; протоієрей Борис Цимбалюк – настоятель Свято-Михайлівського Храму села Моквин Березнівського району; протоієрей Микола Ткач – настоятель Свято-Різдва-Богородичного Храму села Прислуч; протоієрей Микола Ковальчук – настоятель Свято-Миколаївського Храму села Бистричі; протоієрей Олександр Луцишин – настоятель Свято-Петро-Павлівського Храму села Адамівка, Березнівського району; священик Роман Горковець – клірик Свято-Миколаївського Храму села Бистричі.

В слові проповіді, котру виголосив архімандрит Феофан (Федюкевич) – секретар Сарненського єпархіального управління, було розкрито земний подвиг преподобного Савви Освященного.

Після Богослужіння Владика Митрополит, привітавши парафіян зі святом, зокрема, сказав: «Нинішнє свято на честь преподобного Савви Освященного, об’єднує нас в молитві та ріднить нас в одну сім’ю віруючих православних християн. Сьогодні ми є свідками не тільки нашої молитви, але і свідками молитовної єдності, котра ріднить нас і дає право називатись братами і сестрами. В нелегкий час іспиту для нашої Церкви, в час її розділення, приниження та рейдерського захвату храмів ворогами нашої Церкви, ми повинні об’єднатись і прикласти всі зусилля для збереження Святинь, котрі збудовані нашими дідами і прадідами, передані нашим батькам, а ми повинні зберегти їх для наших нащадків. Нехай в цьому нам допомагає нам преп. Савва Освященний».

Також, Владика висловив подяку отцю настоятелю – протоієрею Миколі Ковальчуку за його пастирські труди, котрі він несе у ввіреній йому парафії.

Богослужіння закінчилося співом Різдвяних колядок, які очолив Митрополит Анатолій, згідно місцевої традиції поліщуків.

Просмотров: (83)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *