ПРЕС-СЛУЖБА САРНЕНСЬКО-ПОЛІСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УПЦ ІНФОРМУЄ

Прес-служба Сарненсько-Поліської єпархії Української Православної Церкви повідомляє, що інформація, яка була розміщена 6 травня на інформаційному сайті Горинь-інфо про перехід релігійної громади Свято-Параскевської парафії села Озерськ Дубровицького району до так званої Православної Церкви України, не відповідає дійсності. Цю інформацію повідомив колишній очільник Зарічненської районної державної адміністрації Павло Мельник. Надана ним інформація не відповідає дійсності, є фейковою, несе в собі загрозу розпалювання міжрелігійного конфлікту і йде всупереч позиції Президента України В.Зеленського та Голови Верховної Ради України Р.Стефанчука, котрі висловили свою офіційну позицію, щодо норм Конституції про свободу віросповідання, дана інформація сіє ворожнечу між громадянами України.

Сарненсько-Поліська єпархія офіційно заявляє, що на парафіяльних зборах, які були проведені 4 травня цього року, абсолютною більшістю голосів було прийнято рішення не змінювати канонічної підлеглості, лишатися в лоні Української Православної Церкви, бути вірними її Предстоятелю — Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію та керуючому Сарненсько-Поліською єпархією УПЦ Високопреосвященнішому митрополиту Анатолію. Дане рішення затверджено Протоколом Загальних парафіяльних зборів релігійної громади Свято-Параскевської парафії Сарненсько-Поліської Єпархії Української Православної Церкви с.Озерськ Дубровицького району Рівненської області. Протоколи Зборів від 4 травня 2022 року з підписами були доставлені настоятелем релігійної громади протоієреєм Сергієм Полюховичем Голові Рівненської обласної військової адміністрації Віталію Ковалю.

Згідно чинного законодавства України, Церква відокремлена від Держави, та втручання в діяльність релігійних організацій є порушенням Конституції України, Зальної декларації прав людини, Протоколу до Європейської Конвенції про захист прав та основоположних свобод, Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», Цивільного кодексу України та Статуту УПЦ.

Нагадуємо автору фейку пану Павлу Мельнику, котрий в минулому був парафіянином Української Православної Церкви, що йому бажано не тільки заглядати в Конституцію України, а і вивчати її норми, котрі забороняють втручатися в діяльність релігійних громад та гарантують вільне віросповідання її громадянам. Також, нагадуємо пану Павлу Мельнику, що зрікатися своєї віри, віри своїх батьків, як вчинив він – є тяжким гріхом перед Богом, так і перед родом живих, так і перед родом мертвих.

Просмотров: (550)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *