МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ОЧОЛИВ ХРАМОВЕ СВЯТО НА ЧЕСТЬ прп. ПАРАСКЕВИ с. НЕМОВИЧІ, ПОЛІССЯ

 

27 жовтня 2023 року – день пам’яті святої преподобної Параскеви Сербської.

В цей день Свято-Параскевська парафія села Немовичі, Сарненського району, Полісся відзначає своє храмове свято.

Настоятель храму протоієрей Володимир Зущенко з церковною громадою запросили свого владику – керуючого єпархією Високопреосвященнішого Анатолія, митрополита Поліського і Сарненського для звершення святкової Божественної Літургії, приуроченої до храмового свята. На святкове богослужіння прибули паломники з сусідніх сіл району.

Митрополиту Анатолію співслужили: благочинний Костопільського благочиння – архімандрит Іларіон (Клебан); настоятель храму села Немовичі –  протоієрей Володимир Зущенко; настоятель храму на честь святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії м. Сарни – архімандрит Василід (Золотін); настоятель Свято-Троїцького храму міста Сарни – протоієрей Микола Ковальчук та духовенство Поліської єпархії.

Після читання Святого Євангелія владика Анатолій виголосив проповідь про земний подвиг преподобної Параскеви.

На запричасному благочинний Костопільського благочиння – архімандрит Іларіон (Клебан) виголосив проповідь на тему Євангельського читання.

Після урочистого богослужіння архіпастир привітав отця настоятеля з 30-ти річним ювілеєм служіння у ввіреній йому парафії та 50-річним ювілеєм від дня його народження. Богослужіння завершилося співом многоліття.

Просмотров: (71)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *