МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ОЧОЛИВ ХРАМОВЕ СВЯТО НА ЧЕСТЬ св. вмц.ВАРВАРИ м. ВОЛОДИМИРЕЦЬ

17 грудня 2023 року повнота Православної Церкви вшановує день пам’яті святої великомучениці Варвари, котра постраждала за віру Христову у 306 році при імператорі Максиміані.

В цей святковий день керуючий єпархією Високопреосвященнійший Анатолій, митрополит Поліський і Сарненський, на запрошення церковної громади прибув до Свято-Варварівського храму міста Володимирець, Вараського району, Полісся, для звершення Божественної Літургії, приуроченої до храмового свята.

На святкову Божественну Літургію прибули віруючі поліщуки з різних сіл району, котрі розділили радість спільної молитви зі своїм архіпастирем.

Його Високопреосвященству співслужили: архімандрит Антоній (Грибан) – намісник Свято-Покровського чоловічого монастиря села Великі Цепцевичі, Вараського району; протоієрей Василь Парчук – настоятель Свято-Анастасіївського храму міста Володимирець; протоієрей Сергій Наконечний – настоятель Свято-Варварівського храму міста Володимирець; та духовенство єпархії.

В слові проповіді владика Анатолій розкрив значення подвигу святої великомучениці Варвари, зокрема, сказавши: «Великомучениця Варвара під час своїх страждань показала нам приклад стійкості у віри та вірності Богу. Ми ж, повинні наслідувати іі мужність та непохитність у вірі, щоб в цей, особливо складний час іспиту для Церкви, ми зберегли віру, котру залишили нам батьки, діди та прадіди…».

По закінченню богослужіння архіпастир привітав парафіян зі храмовим святом. Богомольці отримали благословення Високопреосвященнішого архіпастиря.

Просмотров: (36)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *