ДІТИ ПОЛІССЯ НА ЧОЛІ З МИТРОПОЛИТОМ АНАТОЛІЄМ МОЛЯТЬСЯ ЗА ЗБЕРЕЖЕННЯ ВІРИ СВОЇХ БАТЬКІВ

Керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Поліський і Сарненський звершив архіпастирський візит до церковної громади Свято-Петро-Павлівського храму села Хміль, Рокитнівського району, Полісся. Владика прибув до парафії для звершення Божественної Літургії. На порозі Храму Владику зустріли діточки з хлібом та віршованими вітаннями.

Його Високопреосвященству співслужили: архімандрит Феофан (Федюкевич) – секретар Сарненського єпархіального управління; протоієрей Іоан Маринич – настоятель Свято-Петро-Павлівського Храму села Хміль; протоієрей Федір Коханевич – настоятель Свято-Різдва-Богородичного Храму села Глинне Рокитнівського району; протоієрей Петро Маринич – клірик Свято-Іверського жіночого монастиря села Глинне Рокитнівського району; протоієрей Василій Рошко – настоятель Свято-Покровського Храму села Блажове; протоієрей Микола Наумович – настоятель Свято-Успенського Храму села Переходичі, Рокитнівського району, Полісся.

Слід зазначити, що сьогодні Божественна Літургія об’єднала більше ста діточок, котрі разом зі своїми батьками виявили бажання на чолі з Митрополитом Поліським Анатолієм звершити молитву за мир в українській Державі та збереження православної віри.

За богослужінням архіпастир звернувся до пастви зі словом настанови, у котрій, зокрема, сказав: «На сьогоднішній день актуальним є бажання поліських людей залишитися вірними вірі своїх батьків, не змінюючи вічні цінності на заклики, що лунають з вуст політиків. Народ Полісся хоче стабільності і мирного життя в Христі, яке сьогодні хочуть зруйнувати політики, та ті, хто піариться на церковній тематиці. Тож, дай Боже, щоби ми встояли в іспиті та у вірі, яка є залогом спасіння нашої душі…».

По закінченню богослужіння Владика Митрополит висловив подяку духовенству та богомольцям за спільну молитву.

За богослужінням молився сільський голова Ю.П.Карповець.

Просмотров: (209)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *