МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ЗВЕРШИВ СВЯТКОВЕ БОГОСЛУЖІННЯ У МІСТІ АТОМНИКІВ – ВАРАШ ДО СВЯТА – СВЯТИТЕЛЯ МИКОЛАЯ

19 грудня 2019 року – день пам’яті великого угодника та чудотворця святителя Миколая, Архієпископа Мир Лікийського.

Святитель Миколай відомий християнському світу як поборник чистоти віровчення Христового та помічник знедолених. Свята Церква називає його “Правилом віри та образом кротості». Святитель виступав проти єресі аріанства, яка спотворювала природу Божу.

В сьогоднішній святковий день керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Поліський і Сарненський звершив Божественну Літургію у Свято-Преображенському кафедральному соборі міста Вараш, Володимирецького району Полісся.

Його Високопреосвященству співслужили: секретар Сарненської єпархії архімандрит Феофан (Федюкевич); протоієрей Олександр Зуєвич – благочинний Володимирецького благочиння; протоієрей Володимир Денисюк – настоятель Свято-Преображенського кафедрального собору міста Вараш; клірик собору – протоієрей Микола Марковець та духовенство Поліської єпархії.

На Малому вході Владика Митрополит, згідно благословіння Предстоятеля УПЦ Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія за багатолітнє служіння Святій Церкві відзначив протоієрея Миколу Марковця другим Хрестом з прикрасами.

У слові повчання Владика звернув увагу богомольців на відданість, з якою угодник Божий Миколай захищав чистоту віри Христової та закликав вірних Української Православної Церкви, також, захистити віру Христову від розколів та ересей, котрі нині насаджуються в нашій Державі.

По закінченню богослужіння Владика Анатолій привітав усіх присутніх зі святам, а клірика кафедрального собору – протоієрея Миколая Марковця з днем його Ангела та ювілеєм – 65-ти річчям з дня народження.

Просмотров: (172)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *