МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ: «ДУХОВЕНСТВО САРНЕНСЬКОЇ ЄПАРХІЇ ПРИЙМАЄ УЧАСТЬ У СВЯТКУВАННІ 30-ти РІЧЧЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ»

24 серпня 2021 року наша Держава відзначає 30 років своєї Незалежності.

По благословінню керуючого єпархією, Високопреосвященнішого Анатолія, Митрополита Поліського і Сарненського у всіх храмах та монастирях Сарненської єпархії Української Православної Церкви звершуються молебні за Державу, її нарід, мир та стабільність.

У Свято-Покровському кафедральному соборі міста Сарни був звершений святковий молебень, котрий очолив секретар Сарненського єпархіального управління архімандрит Феофан (Федюкевич). Йому співслужили:  клірик Свято-Покровського кафедрального собору м.Сарни – архімандрит Іакінф (Дульський); настоятель Свято-Троїцького Храму міста Сарни протоієрей Микола Ковальчук; настоятель Свято-Покровського храму міста Сарни – протоієрей Володимир Басистий; настоятель Храму на честь Почаївської Ікони Божої Матері міста Сарни протоієрей Віталій Кузьмич; архідиякон Іларій (Новак); протодиякон Дмитро Петронюк. Під час молебню була прочитана молитва за мир у Державі.

У слові проповіді архімандрит Феофан (Федюкевич), передав благословіння та слова керуючого єпархією, Високопреосвященнішого Анатолія, Митрополита Поліського і Сарненського, сказавши: «Ми живемо у своїй Державі, в котрій народилися, в котрій живемо і будемо помирати. Ми – сини і доньки нашої Матері – Української Православної Церкви, яку очолює наш Предстоятель – Блаженніший Онуфрій, Митрополит Київський і всієї України. Через своє серце, через свою душу ми переносимо і радості, і скорботи, які трапляються в нашій Державі. Ми гордимося її здобутками і сумуємо, коли спекулюють як нею, так і Церквою недоброчесні політики та авантюристи. Ми просимо у Бога милості нашому народу та мудрості її керівникам. Хай славиться перед Богом Український народ та Українська Держава…».

Молебень закінчився співом многоліття.


Просмотров: (178)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *