МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ «УКРАЇНА ПРОДОВЖУЄ ВТРАЧАТИ СВОЇХ СИНІВ…”

Україна продовжує втрачати своїх вірних синів-захисників на страшній війні, розв’язану російським агресором. Духовенство Української Православної Церкви звершує поховання убієнних воїнів-захисників своєї Батьківщини.

З благословіння керуючого єпархією, Високопреосвященнішого Анатолія, митрополита Поліського і Сарненського протоієрей Ігор Коспа – благочинний Березнівського благочиння звершив Чин відспівування загиблого старшого солдата Дубровка Ореста Володимировича у Свято-Покровському храмі чоловічого монастиря села Хотинь, Березнівського району, Полісся.

Убієнний воїн Орест, 2002 року народження, був призваний на службу в листопаді 2020 року. Виявивши стійкість і мужність під час виконання бойового завдання, загинув 26 квітня 2022 року  поблизу міста Ямпіль, Донецької області.

Батько загиблого воїна Володимир Васильович, отримавши звістку про загибель свого сина, не пережив цю страшну втрату – помер від зупинки серця. Хоронили двох: сина-героя і його батька.

Отцю благочинному співслужили:

ігумен Макарій (Коломієць) – в.о. настоятеля Свято-Покровського чоловічого монастиря села Хотинь, Березнівського району;

ігумен Феодосій (Крук) – насельник Свято-Покровського чоловічого монастиря села Хотинь, Березнівського району;

протоієрей Микола Мудрий – настоятель Свято-Троїцького храму села Хотинь,

В надгробному слові протоієрей Ігор Коспа – благочинний Березнівського благочиння, передав слова співчуття митрополита Анатолія, зокрема, сказавши: «Смерть солдата — це втрата для кожного українця. А найважче цю втрату переживають його рідні. Убієнний воїн Орест був вірним військовій присязі до останнього свого подиху. Він поклав своє молоде життя у бою за свободу нашої Батьківщини. Нехай Воскреслий Господь дарує Царство Небесне душам загиблого воїна-захисника і його батьку, котрий виховав сина-героя…».

Просмотров: (582)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *