МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ОЧОЛИВ ХРАМОВЕ СВЯТО НА ЧЕСТЬ ВОЗДВИЖЕННЯ ЧЕСНОГО І ЖИВОТВОРЯЩОГО ХРЕСТА ГОСПОДНЬОГО

27 вересня 2022 року Свята Православна Церква відзначає свято Воздвиження Чесного Животворящого Хреста Господнього.

В цей святковий день, на запрошення церковної громади Свято-Хресто-Воздвиженської парафії села Полиці, Вараського району Полісся, митрополит Анатолій з нагоди храмового свята звершив Божественну Літургію.

Його Високопреосвященству співслужили: благочинний Володимирецького благочиння протоієрей Олександр Зуєвич; настоятель Свято-Хресто-Воздвиженського храму села Полиці протоієрей Сергій Мельничук; настоятель Свято-Варварівського храму міста Володимирець протоієрей Сергій Наконечний; настоятель Свято-Іоанно-Богословського храму протоієрей Андрій Кравчук; протодиякон Дмитро Петронюк.

В слові архіпастирської проповіді митрополит Анатолій розкрив значення Чесного Животворящого Хреста в житті кожного християнина, зокрема, сказавши: “З Хрестом ми входимо в це життя через таїнство Хрещення. З Хрестом ми живемо, з ним ми і відходимо від земного життя в життя вічне. Хрест нам і поставляється на могилі як знамення нашої віри в Христа Воскреслого…”.

По закінченню богослужіння був відслужений молебень за воїнів наших, за мир в державі та благополуччя її громадян. Також, митрополит Анатолій привітав парафіян із престольним святом, побажавши кріпості, сил тілесних та духовних.

Просмотров: (52)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *