МИТРОПОЛИТ АНАТОЛІЙ З АРХІПАСТИРСЬКИМ ВІЗИТОМ ВІДВІДАВ ПОЛІСЬКУ ПАРАФІЮ села МАЛИЙ ЖОЛУДСЬК

6 листопада 2022 року, в Неділю 21-шу після П’ятидесятниці, Високопреосвященніший Анатолій, митрополит Поліський і Сарненський, прибув з архіпастирським візитом до церковної громади на честь Різдва Пророка і Предтечі Спасова Іоанна села Малий Жолудськ, Володимирецького району, Полісся, для звершення Божественної Літургії.

Високопреосвященнішому архіпастирю співслужили: протоієрей Георгій Охримюк – настоятель храму та протодиякон Дмитро Петронюк.

Після читання Євангелія митрополит Анатолій виголосив проповідь на Євангельську тему «Про багача і Лазаря», зокрема, сказавши: «Сьогодні на прикладі притчі Господь застерігає нас від безрозсудливості нашого життя та тих земних пороків якими володів богач із притчі, і якими, нажаль, володіємо ми. На прикладі Лазаря Господь показує нам Свою милість щодо тих, хто без гріха входить в Царство Неба…». Архіпастир закликав усіх до вірності і стійкості у Православній вірі.

Також, необхідно зазначити, що сьогодні виповнюється 40 днів з дня смерті доньки настоятеля протоієрея Георгія Охримюка – новопредставній Ксенії, яка померла у шістнадцятирічному віці. Владика митрополит відслужив заупокійну літію та висловив співчуття батюшці, матушці та усій багатодітній родині священика, в якій виховується шестеро дітей.

Просмотров: (79)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *