МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ОСВЯТИВ НОВИЙ РОЗПИС ХРАМУ

10 грудня 2022 року Свята Православна Церква вшановує Образ Ікони Божої Матері «Знаменіє», котрий прославився у ХІІ столітті. Вже майже дев’ять століть Богоматір через свій Образ являє своє заступництво та благодатну допомогу кожному, хто потребує її.

З цієї нагоди Керуючий єпархією, Високопреосвященнійший Анатолій митрополит Поліський і Сарненський завершив Божественну Літургію у Свято-Троїцькому храмі села Половлі, Вараського району.

За богослужінням Владиці митрополиту співслужили: в.о. благочинного Володимирецького благочиння – протоієрей Сергій Наконечний, настоятель храму – протоієрей Андрій Жданюк та духовенство Поліської єпархії. УПЦ.

На Малому вході митрополит Анатолій освятив новий розпис храму, звершений місцевими майстрами. Також, по благословінню Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України, Владика митрополит нагородив настоятеля храму церковною нагородою – Хрестом з прикрасами.

По закінченню богослужіння владика Анатолій виголосив проповідь, в котрій, зокрема, сказав: «Ікона Богоматері «Знаменіє» – це є вікно в Царство Неба, до якого ми припадаємо в хвилини скорботи та тілесної немощі. Богородиця кожного втішає та отирає сльози нині скорбящих матерів, які втрачають своїх дітей у час війни. Ми просимо ЇЇ допомоги і заступництва…». Архіпастир побажав всім милості від Господа та молитовного заступництва Богоматері.

Просмотров: (306)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *