МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ОЧОЛИВ СВЯТКОВЕ БОГОСЛУЖІННЯ НА ЧЕСТЬ СВЯТА БОГОЯВЛЕННЯ

 19 січня 2023 року повнота Православної Церкви молитовно вшановує одне з двунадесятих свят – Хрещення Господнього.

Свято Хрещення Господнє також називається і Богоявленням, тому що при Хрещенні Господа в Іордані було явлення людям Святої Трійці. Господь Ісус Христос Своєю плоттю приймав хрещення у воді, Дух Святий у вигляді голуба зходив на Христа, а голос Бога Отця говорив: «Це Син Мій Возлюблений, у Якому Моє благовоління».

За багатолітньою традицією, в цей святковий день керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, митрополит Поліський і Сарненський, звершує святкову Божественну Літургію у старовинному Свято-Миколаївському храмі міста Березне, Полісся.

Владиці співслужили: благочинний Березнівського благочиння – протоієрей Ігор Коспа; настоятель Свято-Миколаївського храму – протоієрей Сергій Забейда; протодиякон Дмитро Петронюк.

За богослужінням архіпастир звернувся  до вірян зі словом проповіді, в котрій, зокрема, сказав: «Всі ми хрещені хрещенням Господнім, яке не тільки позбавляє нас від гріхів, а і відкриває нам Царство Неба для наших душ…».

По закінченню святкової Божественної Літургії митрополит Анатолій звершив чин Великого освячення води та окропив богомольців святою водою.

 

Просмотров: (69)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *