САРНИ. МИТРОПОЛИТ АНАТОЛІЙ: «ВШАНОВУЮЧИ ПАМ’ЯТЬ ПРП. СЕРАФИМА САРОВСЬКОГО, БУДУЄМО ЙОМУ ХРАМ».

15 січня 2015 року в день пам’яті преподобного Серафима, Саровського чудотворця, керуючий єпархією, високопреосвященніший Анатолій, митрополит Сарненський і Поліський, прибув до Свято-Іуліаніївської парафії міста Дубровиця, Полісся, для звершення Божественної Літургії. Слід зазначити, що силами парафії ведеться будівництво величного собору на честь покровительки Поліського краю – святої праведної Іуліанії, княжни Ольшанської. Попередньо, був збудований Храм на честь прп. Серафима Саровського на честь котрого нині і звершувалась божественна літургія. За святковим Богослужінням владиці співслужили благочинний Дубровицького благочиння протоієрей Федір Деркач, настоятель храму протоієрей Олексій Бензюк та священики Поліської єпархії.

Після читання Євангелія, по благословінню Митрополита Анатолія протоієрей Володимир Бензюк, клірик Володимир-Волинської єпархії, виголосив проповідь у котрій розповів про земне життя та молитовний подвиг преподобного.

По закінченню богослужіння архіпастир висловив подяку отцю настоятелю за труди, котрі він несе у ввіреній йому парафії. Також, владика Анатолій привітав духовенство та парафіян з різдвяними святами, побажав міцного здоров’я, кріпості духу, добра та миру. Богослужіння завершилося співом колядок та щедрівок богомольців разом з Владикою.

DSC_0116 DSC_0113 DSC_0110 DSC_0109 DSC_0120 DSC_0118 DSC_0124 DSC_0125 DSC_0131 DSC_0137 DSC_0140 DSC_0142

Просмотров: (69)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *