МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ЗВЕРШИВ НЕДІЛЬНЕ БОГОСЛУЖІННЯ

12 листопада 2017 року в Неділю 23-ю по Пятидесятниці керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Сарненський і Поліський, молитовно єднався зі своєю паствою у Свято-Іоанно-Богословському Храмі села Маща, Костопільського району, Полісся, куди прибув для звершення Божественної Літургії.

Разом зі своїм архіпастирем співслужили секретар Сарненського єпархіального управління архімандрит Феофан (Федюкевич), благочинний Костопільського благочиння архімандрит Іларіон (Клебан), настоятель Храму – протоієрей Данило Ільницький.

По закінченню богослужіння Митрополит Анатолій звернувся до богомольців зі словом духовної настанови, у котрій, зокрема, сказав: «В сьогоднішньому Євангельському читанні висвітлюється подія, коли Христос прибув до країни Гадаринської, жителі котрої не допустили Христа в місто, незалежно від того, що Він ісцелив біснуватого. Це свідчення того, що жителі міста керувалися не добротою і єднанням з Христом, а злобою і бажанням бути без Нього. Цінностями цих людей були не спасіння ближнього та його цільба, а своє тимчасове благополуччя… Ми ж зібралися нині для молитви, щоби відкрити вратницю своєї душі, прийняти Христа і бути з Ним не тільки протягом земного життя, але і бути з Ним у вічності».

Також, архіпастир привітав духовенство та богомольців з неділею та відзначив церковних меценатів орденами та грамотами.

За богослужінням молилися: голова Костопільської райради С.М.Ткачук, депутати райради, керівники. Атмосфера добра, молитви, добрих почуттів та поваги об’єднала парафіян зі своїм архіпастирем.

Просмотров: (239)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *