МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ: «ПОЛІССЯ СЛАВИТЬ СВЯТИХ БЕЗСРЕБРЕНИКІВ КОСЬМУ ТА ДАМІАНА»

14 листопада 2017 року – Свята Православна Церква вшановує пам’ять святих безсребреників та чудотворців Косьми і Даміана.

Святі Косьма і Даміан були рідними братьями, народилися у ІІІ столітті в Асії (Мала Азія). Їхня мати Феодотія виховувала своїх дітей в християнській вірі та благочесті. За своє праведне і богоугодне життя вони отримали від Господа благодатний дар – лікувати людей від різних хвороб, котрих зцілювали іменем Іісуса Христа, не беручи за це плати, за що від Церкви отримали найменування “ безсребреників ”.

З нагоди цього свята, керуючий єпархією, Митрополит Сарненський і Поліський Анатолій у Свято-Петро-Павлівському храмі села Постійне, Костопільського району Полісся, звершив Божественну Літургію. Під час богослужіння духовенство та віряни піднесли молитви за мир в Україні.

Необхідно зазначити, що в селі був Храм, збудований попередніми поколіннями жителів на честь святих безсребреників Косьми і Даміана, але в роки радянської атеїстичної влади Храм був осквернений та зруйнований. Тому, в пам’ять про зруйновану святиню, Митрополит Поліський Анатолій із року в рік прибуває в цей день до церковної громади для звершення Божественної Літургії та славлення святих безсребреників Косьми і Даміана, котрі були покровителями даної місцевості та жителів села.

Високопреосвященнішому Митрополиту Анатолію співслужили: секретар Сарненського єпархіального управління – архімандрит Феофан (Федюкевич), благочинний Костопільського благочиння – архімандрит Іларіон (Клебан), настоятель Свято-Різдва-Богородичного Храму села Мідськ Костопільського району – протоієрей Василь Лазарчук, настоятель Свято-Петро-Павлівського Храму села Постійне – священик Олександр Мальчук, настоятель Свято-Хресто-Воздвиженського Храму села Деражне Костопільського району – протоієрей Віктор Чабан, настоятель Свято-Миколаївського Храму села Ставок Костопільського району – священик Федір Ксендзюк.

Після Божественної Літургії архіпастир з духовенством звершив молебень за хворих та нужденних біля мощевика з мощами святих безсребреників Косьми і Даміана.

За богослужінням молилися: депутати Костопільської райради Л.А.Потапчук, Т.В.Зулайхі та сільський голова О.М.Пустовіт.

Просмотров: (188)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *