МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ОСВЯТИВ НОВИЙ ІКОНОСТАС СТАРОВИННОГО ХРАМУ

В житті парафії Свято-Троїцького Храму села Залав’я, Рокитнівського району, Полісся, відбулася визначна подія: до церковної громади та її парафіян прибув керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Поліський і Сарненський для звершення Божественної Літургії та освячення нового Іконостасу.

Під час освячення Владиці співслужили настоятель Свято-Троїцького Храму села Залав’я – протоієрей Артемій Корень, настоятель Свято-Хресто-Воздвиженського храму села Вежиця – священик Ігор Маринич та протодиякон Дмитро Петронюк.

На Малому вході Митрополит Анатолій освятив новий Іконостас. Треба зазначити, що святий Іконостас змайстрували місцеві майстри за жертовності парафіян. Також, Владика на Малому вході возвів в сан протоієрея настоятеля Свято-Хресто-Воздвиженського храму села Вежиця священика Ігоря Маринича.

Після читання Святого Письма Євангелія архіпастир виголосив проповідь на євангельську тему.

По завершенні богослужіння архіпастир висловив подяку всім, хто проявив жертовність до святині, відзначив меценатів церковними нагородами та побажав парафіянам, щоб Храм і надалі служив для вірних чад УПЦ особливим джерелом для отримання Божої благодаті та духовного збагачення.

Просмотров: (99)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *