МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ СПІВСЛУЖИВ ПРЕДСТОЯТЕЛЮ УПЦ У СВЯТО-УСПЕНСЬКОМУ СВЯТОГІРСЬКОМУ ЗИМНЕНСЬКОМУ СТАВРОПІГІЙНОМУ ЖІНОЧОМУ МОНАСТИРІ

24 вересня 2021 року Свята Православна Церква вшановує образ Ікони Божої Матері «Зимненська». Це свято являється особливим для Святогірського Свято-Успенського ставропігійного жіночого монастиря села Зимне Володимир-Волинського району Волинської області – адже в ньому зберігається цей чудотворний образ, також, в цей день обитель святкує 1020-ліття заснування святим рівноапостольним князем Володимиром та 30-річчя відродження чернечого життя.

В цей день керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Поліський і Сарненський прийняв участь у святкових заходах, котрі відбувалися у жіночій обителі.

Божественну Літургію очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

Його Блаженству співслужив сонм архієреїв УПЦ. Молилися священики з різних єпархій

Богослужіння закінчилося Хресною ходою та співом многоліття.

Владика Анатолій від імені духовенства Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ привітав ігуменю Стефану (Бандура) та ввірених її піклуванню сестер зі святом, побажавши їм помочі Божої в духовному подвизі молитви та несінні чернечого хреста.

Просмотров: (90)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *