МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ОСВЯТИВ МІСЦЕ ПІД ЗАБУДОВУ НОВОГО ХРАМУ НА ЧЕСТЬ свв. безсрібників КОСМИ І ДАМІАНА НА ЗАМІНУ РЕЙДЕРСЬКИ ВІДІБРАНОГО ХРАМУ, З ПОРУШЕННЯМ КОНСТИТУЦІЙНИХ ПРАВ ВІРЯН УПЦ

На прохання церковної громади села Постійне, Костопільського району, Полісся, керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Поліський і Сарненський звершив Чин освячення місця під забудову нового Храму на честь святих безсрібників і чудотворців Косми та Даміана Асійських.

Слід зазначити, що за часів каденції попереднього губернатора Рівненщини О.В.Муляренко було порушено Конституційні права вірних Української Православної Церкви, а саме: шляхом обману та підробки документів було скасовано державну реєстрацію церковної громади села Постійне та незаконно відібрано храм та парафіяльний будинок у вірних УПЦ.

Протягом двох з половиною років, громада, зберігаючи вірність канонічній Українській Православній Церкві, її Предстоятелю – Блаженнішому Онуфрію, Митрополиту Київському і всієї України та керуючому єпархією – Високопреосвященнішому Анатолію, Митрополиту Поліському і Сарненському, звершує богослужіння у пристосованому приміщені, наданому жителями села Постійне.

Згуртувавшись, громада викупила в селі земельну ділянку для будівництва нового храму. Як вірні діти Матері Церкви мирним шляхом, церковна громада будує храм на честь святих безсрібників і чудотворців Косми та Даміана.

Митрополит Анатолій звершив Чин освячення місця під забудову нового Храму.

Йому співслужили: архімандрит Іларіон (Клебан) – благочинний Костопільського благочиння; протоієрей Олександр Ксендзюк – настоятель Свято-Параскевського храму села Крупове Дубровицького району, священик Федір Ксендзюк – настоятель Свято-Миколаївського Храму села Ставок, Костопільського району.

Після освячення місця під забудову архіпастир у своїй промові побажав жителям с.Постійне: «Незважаючи ні на які перепони з боку вороже налаштованих угрупувань,  знайти в собі сили та збудувати Храм на честь віри святого князя Володимира, віри дідів і прадідів. Хай храм славиться Ім’ям Господнім та вінчається вірою тих, хто залишився вірним Матері Церкві…”.

Просмотров: (876)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *