МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ОСВЯТИВ ХРАМ ПІСЛЯ РЕКОНСТРУКЦІЇ

5 грудня 2021 року, в Неділю 24-ту після П’ятидесятниці, Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Поліський і Сарненський звершив Божественну Літургію у Свято-Покровському Храмі села Кургани, Березнівського району, Полісся.

Богослужіння було приурочене до висвячення Храму після проведеної реконструкції. Необхідно зазначити, що трудами настоятеля – священика Костянтина Ляховича та парафіян була реставрована покрівля храму з куполами, розбудований церковний будинок.

На Малому вході Владика вичитав молитви та освятив Храм після реконструкції.

Його Високопреосвященству співслужили: священик Костянтин Ляхович – настоятель Свято-Покровського Храму села Кургани; священик Тарасій Шкуратюк – настоятель Храму на честь Казанської Ікони Божої Матері села Богуші; священик Вадим Щевич – настоятель Свято-Параскевського Храму села Яблунне; протоієрей Микола Ковальчук – настоятель Свято-Миколаївського храму села Бистричі та духовенство благочиння. 

За богослужінням, після читання Євангелія, Архіпастир виголосив слово проповіді на Євангельську тему.

По закінченню Божественної Літургії Владика Митрополит подякував вірянам УПЦ за їхні молитви, жертовність та труди, котрі вони несуть у Богом даній парафії.

Просмотров: (758)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *