МИТРОПОИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ЗВЕРШИВ СВЯТКОВЕ БОГОСЛУЖІННЯ НА ЧЕСТЬ СВЯТИТЕЛІВ ВАСИЛІЯ ВЕЛИКОГО, ГРИГОРІЯ БОГОСЛОВА та ІОАННА ЗЛАТОУСТОГО

12 лютого 2022 року, Православна Церква молитовно прославляє трьох великих Вселенських учителів і святителів: Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Золотоустого.

З цієї нагоди, керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Поліський і Сарненський на запрошення церковної громади села Великі Селища, Березнівського району, Полісся, прибув для звершення Божественної Літургії.

Архіпастирю співслужили: благочинний Березнівського благочиння – протоієрей Ігор Коспа; настоятель Свято-Покровського храму с. Великі Селища – ігумен Євфимій (Савчук) та духовенство благочиння.

На Малому вході, по благословінню Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України, Митрополит Анатолій возвів настоятеля храму ігумена Євфимія в сан архімандрита.

Після читання Святого Письма Євангелія Владика Анатолій виголосив проповідь, в котрій зазначив: «Гріх розділення – гріх котрий знищує єдність Христової Церкви. Люди в часи як ХІІІ століття, так і в часи ХХІ століття підпадають під володіння сатани, який вносить в серця і душі злочин: ділити неділиме – Церкву і віру. Люди, підпадаючи під спокусу ділили святих, так як сьогодні ділять Церкву і Бога…». Владика закликав парафіян зберегти віру Христову, вірність Матері Церкві та лишатися вірними дітьми сім’ї Христової.

По завершенню богослужіння Владика Анатолій привітав отця настоятеля з возведенням в сан архімандрита та відзначив меценатів церковними нагородами.

Просмотров: (133)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *