МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ: «ПОЛІССЯ ВТРАЧАЄ СВОЇХ СИНІВ…»

В нашій державі триває кривава війна, розв’язана російським агресором. Вона продовжує забирати життя українських воїнів. У різних куточках країни духовенством Української Православної Церкви звершуються поховання убієнних воїнів-захисників нашої Батьківщини.

З благословіння керуючого єпархією, Високопреосвященнішого Анатолія, митрополита Поліського і Сарненського протоієрей Ігор Коспа – благочинний Березнівського благочиння у Свято-Троїцькому кафедральному соборі міста Березне, Полісся, звершив Чин відспівування загиблого воїна Віталія Сергійовича Гаврилюка, 1986 року народження. Він загинув, захищаючи Україну від окупантів неподалік села Макарівка на Київщині.

Отцю благочинному співслужили:

протоієрей Сергій Забейда – настоятель Свято-Миколаївського Храму м.Березне;

протоієрей Сергій Гарбар – настоятель Свято-Різдва-Богородичного храму села Друхів;

протоієрей Володимир Боровець – настоятель Свято-Трьохсвятительського храму села Городище;

священик Роман Горковець – клірик Свято-Миколаївського храму села Бистрічі.

В надгробному слові протоієрей Ігор Коспа – благочинний Березнівського благочиння, передав слова співчуття митрополита Анатолія, зокрема, сказавши: « Ворожа куля обірвала молоде життя Віталія – захисника нашої Вітчизни. Смерть найріднішої людини – велике горе для батьків та рідних. В цей тяжкий час ми розділяємо горе сім’ї убієнного воїна Віталія та разом з Вами підносимо молитви за вічний спокій його душі….»

Воїна-героя поховали на міському кладовищі в урочищі «Лукавець».

Вічна йому пам’ять!

 

Просмотров: (100)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *