. МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ОЧОЛИВ ПРЕСТОЛЬНЕ СВЯТО ЖІНОЧОГО МОНАСТИРЯ НА ПОЛІССІ

13 липня 2022 року на запрошення настоятельки жіночого монастиря на честь Волинської ікони Божої Матері села Серники, Зарічненського району Полісся – ігумені Іуліанії (Боровець), керуючий єпархією Високопреосвященніший Анатолій, митрополит Поліський і Сарненський прибув в обитель для звершення святкової Божественної Літургії, приуроченої до храмового свята на честь Волинської Ікони Божої Матері.

Слід зазначити, що монастир був утворений згідно рішенню Священного Синоду УПЦ від 7.03.1996 на базі Свято-Дмитрієвської парафії даного села. Настоятелькою монастиря була призначена ігуменя Іуліанія (Боровець), котра і по нині несе цей послух в данній обителі. В минулому 2021 році в обителі митрополит Поліський Анатолій очолив урочисте богослужіння з нагоди 25-ти річчя з дня заснування обителі.

Трудами ігумені Іуліанії (Боровець) та сестер було збудовано величний Свято-Возненсенський собор та встановлений новий Іконостас, перший ярус котрого сьогодні на Малому вході митрополит Анатолій освятив.

За богослужінням Його Високопреосвященству співслужили: благочинний Зарічненського благочиння – протоієрей Микола Полюхович,  благочинний Костопільського благочиння – архімандрит Іларіон (Клебан); благочинний Дубровицького благочиння – протоієрей Микола Іваничко та ще більше 30-ти священиків Поліської єпархії.

Після Божественної Літургії та Хресної ходи Владика Анатолій привітав ігуменю Іуліанію (Боровець) та сестер обителі з престольним святом побажавши їм помочі Божої в молитовному подвизі  та несінні чернечого хреста.

Святкове богослужіння завершилося співом многоліття.

Просмотров: (242)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *