МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ СЛАВИТЬ ПОКРОВИТЕЛЬКУ ПОЛІССЯ – святу праведну ІУЛІАНІЮ, КНЯЖНУ ОЛЬШАНСЬКУ

19 липня 2021 року – день пам’яті святої праведної Іуліанії, княжни Ольшанської, покровительки Поліського краю.

З історичних джерел нам відомо, що свята праведна діва Іуліанія народилася в першій половині XVI століття в благочестивій родині князя Георгія Думбровицького-Ольшанського, відомого мецената Києво-Печерської Лаври. Завжди проявляла слухняність та повагу до старших,  мала велику любов до ближніх. З невідомих причин праведна діва упокоїлась у 16-ти річному віці. Як дочка фундатора Печерського монастиря праведна Юліанія була похована у Печерський обителі.

В цей день керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, митрополит Поліський і Сарненський з нагоди храмового свята звершив урочисту Божественну Літургію у Свято-Іуліаніївському храмі міста Дубровиця, Полісся. Необхідно зазначити, що сьогодні парафія будує новий храм, владика митрополит ознайомився з ходом будівельних робіт.

Архіпастирю співслужили клірики Сарненської та Київської єпархій УПЦ. Також, молилась настоятелька жіночого монастиря на честь Волинської Ікони Божої Матері села Серники, Зарічненського району ігуменя Іуліанія (Боровець), яка в сьогоднішній день святкує день свого Ангела.

На Малому вході митрополит Анатолій відзначив настоятеля Свято-Іуліаніївського храму міста Дубровиця протоієрея Ростислава Андрієвського високою церковною нагородою – митрою, настоятеля Свято-Покровського храму села Велюнь, Дубровицького району протоієрея Олександра Деркача – хрестом з прикрасами.

За богослужінням архіпастир виголосив слово духовної настанови.

По закінченню богослужіння архіпастир привітав всіх присутніх зі святом на честь дня пам’яті покровительки Полісся, а ігуменю Іуліанію (Боровець) привітав з днем її Ангела.

Богослужіння закінчилося многоліттям.

Просмотров: (136)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *