ДУХОВЕНСТВО ПОЛІСЬКОЇ ЄПАРХІЇ ВІДСПІВАЛО УБІЄННОГО ВОЇНА-ЗАХИСНИКА

Знову страшна звістка прийшла на Полісся: загинув вірний син своєї Батьківщини – сержант Зубчик Сергій Миколайович, 1986 року народження.

Загиблий воїн – виходець із села Орлівка, Березнівського району, Полісся. До війни Сергій Зубчик був професійним кінологом. З 2014 року він служив в АТО, отримав від Президента України нагороду «За мужність». Убієнний сержант Сергій служив командиром інженерно-саперного відділення ВЧ А 1275. Вірний військовій присязі, виявивши стійкість і мужність героїчно загинув поблизу міста Авдіївка Донецької області. Без сина залишилася мати, а без тата – 9-річний син та 13-річна донька.

З благословіння керуючого єпархією, Високопреосвященнішого Анатолія, митрополита Поліського і Сарненського протоієрей Олександр Кравчук – настоятель Свято-Воскресенського храму села Орлівка, Березнівського району, Полісся, звершив Чин відспівування загиблого воїна Сергія.

Протоієрею Олександру співслужили:

протоієрей Володимир Боровець – настоятель Свято-Трьохсвятительського храму села Городище;

протоієрей Іоанн Хильчук – настоятель Свято-Михайлівського храму села Кам’янка;

протоієрей Григорій Ясковець – настоятель Свято-Кирило-Мефодіївського храму села Новий Моквин.

Після звершення Чину відспівування протоієрей Олександр Кравчук передав від митрополита Анатолія слова співчуття, зокрема, сказавши: «Убієнний воїн Сергій віддав своє молоде життя за мир та волю для своєі родини та для кожного з нас, поклав свою душу за нашу Батьківщину. Нехай добрий та світлий спомин про покійного захисника назавжди залишиться у пам’яті рідних, коллег та усіх, хто його знав, любив і шанував. Молимо Милосердного Спасителя миру дарувати Царство Небесне для його душі…».

Поховано убієнного воїна на цвинтарі села Орлівка.

Вічна пам’ять захиснику України!

Просмотров: (98)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *