МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ЗВЕРШИВ НЕДІЛЬНЕ БОГОСЛУЖІННЯ

25 вересня 2022 року, в Неділю 15-ту після П’ятидесятниці, церковна громада Свято-Хресто-Воздвиженського храму села Сновидовичі, Рокитнівського району, Полісся, запросила свого архіпастиря – Високопреосвященнішого Анатолія, митрополита Поліського і Сарненського для звершення Божественної Літургії. Перед початком богослужіння керуючого Поліською єпархією з хрестом зустрів настоятель храму – священик Василь Абрамович. У вітальному слові отець Василь попросив свого святителя увійти у храм, звершити Божественну Літургію та піднести молитви за мир в нашій Державі, за воїнів та за здоров’я ввірених йому парафіян.

Його Високопреосвященству співслужили: настоятель Свято-Хресто-Воздвиженського храму села Сновидовичі – священик Василь Абрамович та протодиякон Дмитро Петронюк. За богослужінням молилася настоятелька Свято-Василівського жіночого монастиря міста Овруч Житомирської області ігуменія Євфалія (Охмак ).

На Малому вході архіпастир возвів настоятеля Свято-Хресто-Воздвиженського храму села Сновидовичі священика Василія Абрамовича у сан протоієрея.

За богослужінням архіпастир звернувся до богомольців зі словом проповіді, в якій розкрив зміст та значення Євангельського читання.

Після богослужіння владика Анатолій привітав усіх присутніх з грядущим храмовим святом, висловив подяку парафіянам за любов до свого храму, а отцю настоятелю – пртоієрею Василю Абрамовичу за пастирські труди, котрі він несе у ввіреній йому парафії.

За богослужінням молилася староста Сновидовицької об’єднаної сільської громади Р.Ф.Чубик.

Просмотров: (430)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *