МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ЗВЕРШИВ АРХІПАСТИРСЬКИЙ ВІЗИТ ДО ЦЕРКОВНОЇ ГРОМАДИ, КОТРА ПОСТРАЖДАЛА ВІД ПРИХІЛЬНИКІВ «ПЦУ»

16 жовтня 2022 року, керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, митрополит Поліський і Сарненський прибув до церковної громади Свято-Іоанно-Богословського храму села Заболоття, Вараського району, котра постраждала від рейдерського захоплення ворогами Матері Церкви.

Треба зазначити, що не дивлячись на те, що церковна громада  маючи усі необхідні документи, але колишній губернатор Рівненщині О.В.Муляренко, порушуючи Конституційні права вірних Української Православної Церкви, шляхом обману та підробки документів скасував державну реєстрацію церковної громади. Як наслідок відбулося незаконне захоплення храму прихильниками ПЦУ при підтримці місцевої влади та органів МВС.

Після захоплення храму, церковна громада протягом двох років звершує богослужіння під відкритим небом. На сьогоднішній час громада ютиться у пристосованому приміщені, де смиренно звершує свій молитовний подвиг, зберігаючи свою канонічність та приналежність до Церкви Святого Рівноапостольного князя Володимира.

Митрополит Анатолій звершив Божественну Літургію святителя Іоанна Златоустого. Йому співслужили: протоієрей Андрій Бездомов – настоятель Свято-Іоанно-Богословського храму села Заболоття; протодиякон Дмитро Петронюк.

На Малому вході владика освятив новий іконостас тимчасового храму.

Після богослужіння владика митрополит подякував настоятелю та парфіянам за стояння їх у вірі та відданість Матері Церкві. Також, архіпастир відзначив благодійників церковними нагородами.

Просмотров: (82)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *