МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ЗВЕРШИВ СВЯТКОВЕ БОГОСЛУЖІННЯ НА ЧЕСТЬ СВЯТИТЕЛЯ МИКОЛАЯ

19 грудня 2022 року – день пам’яті великого угодника святителя Миколая, Архієпископа Мир Лікийського, Чудотворця.

Святитель Миколай відомий християнському світу як поборник чистоти Христового віровчення та помічник знедолених. Свята Церква називає його “Правилом віри та образом кротості». Святитель виступав проти єресі аріанства, яка спотворювала природу Божу.

В сьогоднішній святковий день керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, митрополит Поліський і Сарненський звершив Божественну Літургію у Свято-Миколаївському храмі села Бистрічи, Березнівського району Полісся.

Його Високопреосвященству співслужили: протоієрей Ігор Коспа – благочинний Березнівського благочиння; протоієрей Микола Ковальчук – настоятель Свято-Миколаївського храму села Бистрічи …

На Малому вході владика Анатолій, згідно благословіння Предстоятеля УПЦ Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія нагородив ряд кліриків єпархії церковними нагородами.

У слові повчання Владика звернув увагу богомольців на відданість, з якою угодник Божий Миколай захищав чистоту віри Христової та закликав вірян Української Православної Церкви, також, захистити віру Христову від розколів та єресей, котрі нині насаджуються в нашій Державі.

По закінченню богослужіння архіпастир привітав усіх присутніх зі святам, а отця настоятеля храму – протоієрея Миколая Ковальчука з днем його Ангела.

Просмотров: (60)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *