З НАГОДИ 1030-річчя ХРЕЩЕННЯ КИЇВСЬКОЇ РУСИ МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ОСВЯТИВ НОВИЙ ХРАМ

Керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Сарненський і Поліський, прибув з архіпастирським візитом до церковної громади села Красносілля, Володимирецького району, Полісся для освячення новозбудованого Храму на честь Святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова.

По благословінню Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України Владика Анатолій заклав святі мощі у хрестовину святого Престолу.

Високопреосвященнішому архіпастирю співслужили: архімандрит Антоній (Грибан) – намісник Свято-Покровського чоловічого монастиря села Великі Цепцевичі Володимирецького району; протоієрей Олександр Зуєвич – благочинний Володимирецького благочиння; протоієрей Сергій Степанюк – настоятель Храму та духовенство єпархії.

По закінченню богослужіння Митрополит Анатолій висловив слова подяки настоятелю Храму – протоієрею Сергію Степанюку та парафіянам за понесені труди по розбудові новозбудованого Храму.

Необхідно зазначити, що вірні Української Православної Церкви святого Полісся надзвичайно віруючі, відриваючи кошти від свого бюджету, вони жертвують на будівництво храмів, мають стійку віру. Будують Храми власними силами без допомоги держави та органів місцевого самоврядування. Храми Полісся архітектурно красиві та прикрашають собою місцевість.

Як зазначив Митрополит Анатолій : «Честь і хвала поліщукам за їх жертовний подвиг – в тяжкий час для України будувати Храми, вірою і молитвою збагачувати їх…».

Просмотров: (188)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *