МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ОЧОЛИВ ЗАСІДАННЯ ЄПАРХІАЛЬНОЇ РАДИ ТА ЗБОРИ БЛАГОЧИННИХ ПОЛІСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УПЦ

Керуючий Сарненсько-Поліською єпархією Української Православної Церкви, Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Поліський і Сарненський, провів збори благочинних, та очолив єпархіальну раду, на котрій були присутні всі благочинні єпархії, намісники чоловічих та настоятельки жіночих монастирів.

Владика підвів підсумки праці духовенства Поліської єпархії у 2019 році, де були висвітлені події із життя парафій. Архіпастир розповів які храми були збудовані, освячені. Також, з радістю довів до відома, що багато було освячено Іконостасів, Престолів, та про проведені роботи по реконструкції Храмів.

Окремо, з сумом, Владика Митрополит констатував про рейдерські захоплення храмів, про злочини влади, щодо громад Української Православної Церкви, котрі були незаконно позбавлені державної реєстрації та свідоцтв бувшим губернатором Рівненщини О.В.Муляренком.

Митрополит Анатолій з болем доповів, що бандити разом з владою руйнують мир та життя парафіян Поліської єпархії.

Владика Анатолій окремо охарактеризував життя парафій кожного благочиння та просив отців благочинних і надалі стояти у вірі своїх батьків та дідів, окормляючи згідно своєї священицької присяги, ввірені їм парафії.

Секретар єпархіального управління – архімандрит Феофан (Федюкевич) від імені духовенства Поліської єпархії Української Православної Церкви висловив подяку керуючому єпархією Високопреосвященнішому Анатолію, Митрополиту Поліському і Сарненському за його труди, які він, також, невтомно несе на благо святій Церкві, вболіваючи за стан ввіреного йому духовенства, монашествущих та мирян.

Просмотров: (152)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *