МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ: «ПОМЕР СВЯЩЕНИК ДОБРОЇ ДУШІ ТА ВІРНОГО СЛУЖІННЯ ХРИСТУ…»

Сарненсько-Поліське єпархіальне управління з глибоким сумом сповіщає, що 17 жовтня 2020 року на 64-му році життя, відійшов до Господа клірик Сарненської єпархії, настоятель Свято-Іоанно-Богословського Храму села Глушиця, Сарненського району протоієрей Іоанн Козак.

Отець Іоанн народився 2 січня 1957 року в селі Олексіївка, Сарненського району Рівненської області.

В 1996 році рукопокладений в сан священика преосвященним Варфоломієм, архієпископом Рівненським і Острозьким та призначений настоятелем Свято-Параскевського Храму села Тинне, Сарненського району.

У 2010 році архієпископ Сарненський і Поліський Анатолій призначив отця Іоанна настоятелем Свято-Іоанно-Богословського Храму села Глушиця, Сарненського району. В 2018 році, з благословіння Предстоятеля УПЦ, Блаженнійшого Митрополита Онуфрія, за усердне пастирське служіння був нагороджений Митрою.

18 жовтня 2020 року, по благословінню керуючого єпархією митрополита Поліського і Сарненського Анатолія у Свято-Іоанно-Богословському Храмі села Глушиця була звершена заупокійна Божественна Літургія, котру очолив благочинний Сарненського благочиння – протоієрей Олександр Кокора.

Чин відспівування очолив секретар єпархії – архімандрит Феофан (Федюкевич) разом з кліриками єпархії. За богослужінням молилися парафіяни храму, рідні та духовні чада батюшки.

В надгробному слові архімандрит Феофан (Федюкевич) передав слова Митрополита Анатолія, сказавши: «Отець Іоанн був доброю, щирою та віруючою людиною. За час свого служіння здобув повагу у духовного керівництва, авторитет серед священства та парафіян. Всі, хто знав батюшку, пам’ятають його як добру людину…».

Поховано протоієрея Іоанна Козака за вівтарною частиною Свято-Іоанно-Богословського Храму села Глушиця, Сарненського району.

Керуючий єпархією, Митрополит Поліський і Сарненський Анатолій та духовенство єпархії висловлюють щирі співчуття рідним, близьким та духовним чадам новопреставленого.

Вічна йому пам’ять.

Просмотров: (215)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *