МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ПРИЙНЯВ УЧАСТЬ У СВЯТКОВИХ ЗАХОДАХ У СВЯТО-ГЕОРГІЄВСЬКОМУ СТАВРОПІГІЙНОМУ ГОРОДНИЦЬКОМУ ЧОЛОВІЧОМУ МОНАСТИРІ

14 вересня 2018 року керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Сарненський і Поліський прийняв участь у святковому богослужінні з нагоди престольного свята на честь преподобного Симеона Столпника у Свято-Георгієвському ставропігійному чоловічому монастирі смт Городниця Житомирської області.

Божественну Літургію очолив Високопреосвященніший Софроній, Митрополит Черкаський і Канівський.

Йому співслужили: Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Сарненський і Поліський; Високопреосвященніший Олександр, Архієпископ Городницький; Високопреосвященніший Роман, Архієпископ Конотопський і Глухівський; Високопреосвященніший Єфрем, Архієпископ Бердянський і Приморський; Преосвященніший Веніамін, Єпископ Хотинський; Преосвященніший Сергій, Єпископ Ладижинський; Преосвященніший Пимен, Єпископ Дубенський.

Проповідь після читання Євангелія виголосив Митрополит Сарненський і Поліський Анатолій, котрий, зокрема, сказав: «Всі ми сьогодні подражаємо молитовному стоянню преподобного Сименона Стовпника. Адже наше життя – стояння у вірі, а віра наша зиждеться на Христовому віровченні…».

Після богослужіння Митрополит Анатолій привітав намісника монастиря – архієпископа Городницького Олександра та братію обителі з престольним святом. 

Просмотров: (329)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *